Stefan GP verwacht volgende week duidelijkheid over startbewijs

  • Gepubliceerd op 25 feb 2010 09:36
  • comments 10
  • Door: Rob Veenstra
Aspirant-deelnemer Stefan GP wil voor aanstaande woensdag weten of het in Bahrein mee mag doen aan de Grand Prix of niet. De Servische renstal stuurde al een eerste container naar het land in het Midden-Oosten, maar woensdag is de uiterste datum om de rest van het materiaal naar Bahrein te verschepen.

Stefan GP-baas Zoran Stefanovic laat persbureau Reuters weten hoopvol te zijn. “We zijn in afwachting van wat er gaat gebeuren en de deadline voor Bahrein nadert. Als je naar Bahrein wil gaan moet de boel uiterlijk woensdag ingepakt zijn en wij denken dat er wat mogelijk is. Technisch gezien is het mogelijk dat wij ons later in het seizoen bij het veld voegen, maar wij zullen in Bahrein zijn. Het is nog niet zeker, maar we kijken er wel naar uit.”

Reacties (10)

Login om te reageren
  • Geen meter getest, geen FIA crashtest doorstaan, geen licentie, oorspronkelijk plan niet afdoende, rechtszaak verloren ...

    Gewoon een onbeschofte manier om via de publieke opinie te proberen alsnog een licentie af te dwingen.

    • + 0
    • 25 feb 2010 - 10:44
    • felix50

      Posts: 5.792

      wie moet er dan staan volgens jou USF1 soms.Ze hebben wel de craschtesten doorstaan heb je die berichten gemist ?Wanneer ze klaar zijn waarom niet Campo heeft ook niks getest en hebben nu nog steeds niks ook nog maar een rijder .oke ze hebenn een licentie en dat is alles ohja dat plan wat niet afdoende is volgens jou wat voor plan heeft Campo en USf1.Nee Pat je meet weer eens met verschillende maten zoals altijd.Ik zie wel liever meer wagens op de grid Wie zou er dan moeten staan volgens jou die wel over geld en middelen beschikt en wagens natuurlijk ook niet onbelangrijk als je wilt racen.?Wanneer de FIA eens bij de les was geweets had dat niet zolang hoeven te duren of ze wel of geen licentie kunnen krijgen maar jij vind het onbeschoftik zie hier niks onbeschoft aan als je vragen beantwoord die gesteld worden door de media

      • + 0
      • 25 feb 2010 - 10:58
    • germain

      Posts: 1.748

      Dat ze meter getest hebben geldt ook voor USf1 en Campos. Ik heb liever een team dat 2 coureurs en een auto klaar heeft dan dit zooitje maargoed of SGP competitief zal zijn verwacht ik niet ze zullen wel sneller dan Virgin en Campos zijn maar ze zullen zeker achteraan rijden.

      Ik gun het ze ook wel om in Bahrein op de grid te staan wat ze hebben het gewoon voor elkaar alleen moeten ze die crashtest nog ff doen en banden regelen en dan hebben we een stabiel team voor 2010.

      De rest hangt van de FIA af want SGP kan niet racen zonder licentie idd.
      Ik vind USF1 echt zooitje zeiden ze midden 2009 dat jun 1e wagen eind oktober klaar zou zijn en ze hebben nog niet eens 1 keer kunnen testen.

      Ze dachten dat ze wel even voor 44 miljoen een jaar mee konden doen.
      Dat zou vies tegen vallen want die budgetcap kwam er niet dus kwamen Campos,Manor (Virgin) en USf1 in de problemen zoals Ecclestone al zei.
      Manor wist nog een overname te regelen om een deelname voor 2010 veilig te stellen maar die andere 2 Campos en USF1 hebben gewoon te weinig geld daarom ook die kritiek van Ferrari dat ik helemaal terecht vind.

      Nee geef mij maar Stefan GP die hebben hun zaakjes tenminste beter voor elkaar dan USF1 en Campos Colles

      • + 0
      • 25 feb 2010 - 11:07
    • felix50

      Posts: 5.792

      StefanGP announce that our car Stefan S-01 successfully pass crash tests.

      That is done internally by independent outsourcing company.

      This tests are performed under strict FIA mandatory rule implementation and is carried as pre-test for confirmation of design and manufacturing of car.

      Car will undergo full FIA tests as scheduled by the end of January 2010.

      • + 0
      • 25 feb 2010 - 12:15
  • turbof1

    Posts: 1.982

    Patrick, het lijkt me nogal wiedes dat ze geen FIA crashtest konden doen, aangezien ze geen licentie hebben. Dat ze niet konden testen is ook logisch.

    Ik vind het veel onbeschofter wat USF1 doet: 4 races uitstel vragen, doen alsof het allemaal makkelijk zal lukken ondanks de steeds slechter wordende situatie,... . Dat is puur een blammage voor de sport.

    • + 0
    • 25 feb 2010 - 11:03
  • Ik ben het helemaal eens met patrickl. Stefan GP roept wel continue heel hard dat ze hun zaakjes voor elkaar hebben, een goede wagen, een goed budget, goed personeel, maar blijkbaar kunnen ze de FIA niet overtuigen. Als ik kijk naar alle problemen bij Campos en USF1 dan maak je mij niet wijs dat ze Stefan GP niet al lang hadden toegelaten, als hun verhaal echt klopt. Als Stefan GP echt kan en wil, dan hadden ze ook deze week wel getest op Portimao. Ze roepen wel dat ze geen goede banden kunnen krijgen, maar de eerste dagen test je voornamelijk de wagen, en niet zo zeer de snelheid. En je maakt mij niet wijs dat ze niet ergens wat oude banden zouden kunnen krijgen. Heeft iemand bijvoorbeeld al foto\'s gezien van de wagen die klaar staat om verstuurd te worden naar Bahrein???? Nee, ik heb weinig vertrouwen in Stefan GP. Veel blah blah, maar weinig concreets.

    • + 0
    • 25 feb 2010 - 11:59
    • felix50

      Posts: 5.792

      De fia is hier schuld aan , houden USF1 aan het lijntje . zonder dat dat team eruit gegooid word kunnen ze Stefan GP geen licentie geven.De fia kan dan geen licentie geven omdat er geen 14 teams toegelaten mogen worden .Dus dat de fia niet overtuigd is heeft daar niks mee te maken, al willen ze het het kan niet eerst moet er een team afvallen

      • + 0
      • 25 feb 2010 - 12:33
  • Voor alle duidelijkheid. Wat mij betreft staan alle drie die teams dus inderdaad gewoon niet aan de start.

    Alhoewel technisch gezien, als USF1 of Campos Meta met een auto komen opdraven, ze waarschijnlijk niet geweigerd kunnen worden.

    De FIA zegt ook wel dat je geen race mag overslaan, maar ze zeggen nergens wat de sancties dan zijn. Verlies van de licentie? Geldboete? Uitsluiting van het constructeurs kampioenschap?

    Dus zelfs als USF1 en Campos Meta niet in Bahrein aan de start staan, dan weten we nog steeds niet of de FIA uberhaupt een licentie te vergeven heeft.

    De FIA heeft volgens mij ook nog geen enkele suggestie gedaan dat ze zelfs in dat geval de licentie zomaar aan Stefan GP zouden geven. Ze hebben Stefan GP op geen enkele manier geprobeerd te helpen (de FIA had heus wel een paar banden voor ze kunnen regelen).

    • + 0
    • 25 feb 2010 - 13:08
  • felix50

    Posts: 5.792

    Mosley zegt dat USF1 niet mee gaat doen maar dat Stefan GP OOk niet kan meedoen .Waar ferarri zich aan ergert is dat StefanGP ook niet mag meedoen omdat ferarri zal dat tegen houden.Doordat voormalig designer Mike Coughlan van mclaren daar in dienst is (spygate).de fia hem ook een uitsluiting moeten geven a la briatore.Dan had je deze toestanden niet gekregen omdat ferarri natuurlijk oud zeer heeft door het bovengenoemde.Stefan GP zal afstand moeten nemen van deze man om de weg vrij te maken

    • + 0
    • 25 feb 2010 - 13:17

IT Grand Prix van Emilia Romagna

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

ITGrand Prix van Emilia Romagna

Lokale tijd 

Bekijk meer foto's

WK standen 2024

Bekijk volledige WK-stand

Test kalender

Bekijk het volledige testschema

Gerelateerd nieuws

Geef je mening

Wat gaat Newey doen na vertrek bij Red Bull?

Formule 1 kalender - 2024

Datum
Grand Prix
Circuit
-
Bahrein
29 - 2 maa
Bahrein
7 - 9 maa
Saoedi-Arabië
22 - 24 maa
Australië
5 - 7 apr
Japan
19 - 21 apr
China
3 - 5 mei
Verenigde Staten van Amerika
17 - 19 mei
Italië
24 - 26 mei
Monaco
7 - 9 jun
Canada
21 - 23 jun
Spanje
28 - 30 jun
Oostenrijk
5 - 7 jul
Groot Brittannië
19 - 21 jul
Hongarije
26 - 28 jul
België
23 - 25 aug
Nederland
30 - 1 sep
Italië
13 - 15 sep
Azerbeidzjan
20 - 22 sep
Singapore
18 - 20 okt
Verenigde Staten van Amerika
25 - 27 okt
Mexico (land)
1 - 3 nov
Brazilië
22 - 24 nov
Verenigde Staten van Amerika
29 - 1 dec
Qatar
6 - 8 dec
Verenigde Arabische Emiraten
Bekijk volledige kalender

Formule 1 kalender - 2024

Datum
Grand Prix & Circuit
29 - 2 maa
7 - 9 maa
Saoedi-Arabië Jeddah Street Circuit
22 - 24 maa
Australië Albert Park
5 - 7 apr
19 - 21 apr
3 - 5 mei
Verenigde Staten van Amerika Miami International Autodrome
17 - 19 mei
24 - 26 mei
Monaco Monte Carlo
7 - 9 jun
21 - 23 jun
28 - 30 jun
Oostenrijk Red Bull Ring
5 - 7 jul
Groot Brittannië Silverstone
19 - 21 jul
Hongarije Hungaroring
26 - 28 jul
23 - 25 aug
Nederland Circuit Zandvoort
30 - 1 sep
Italië Monza
13 - 15 sep
Azerbeidzjan Baku City Circuit
20 - 22 sep
18 - 20 okt
Verenigde Staten van Amerika Circuit of the Americas
25 - 27 okt
1 - 3 nov
Brazilië Interlagos
22 - 24 nov
Verenigde Staten van Amerika Las Vegas Street Circuit
29 - 1 dec
6 - 8 dec
Verenigde Arabische Emiraten Yas Marina Circuit
Bekijk volledige kalender
show sidebar